Op 2 december was het weer tijd voor de Entree Awards, de vakprijzen voor de beste nieuwe bars, restaurants en hotels. Rotterdamse horeca en vakmensen vielen opnieuw in de prijzen. Hieronder ontdek je de bekroonde hotspots en vakmensen!
Een onafhankelijke vakjury van onder meer trendwatchers, horecaondernemers en foodies bezocht afgelopen maanden 54 genomineerde horecabedrijven, 49 nieuwe zaken en vijf zaken die niet nieuw zijn, maar wél aan de top staan. Ook werden twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar en Best Bartender.
In de categorie Best Dine & Drink Concept <100 guests is Bar Bù in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. Aan het roer staan Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers, het team achter de succesvolle River Bar in Rotterdam.
Sinds de opening in april heeft deze hotspot indruk gemaakt met hun unieke combinatie van de Kantonese en Franse keuken. Het menu biedt een verrassende selectie shared dining-gerechten, zoals Chinese ham, kikkerbilletjes, zeebaars en wagyu. Het interieur straalt een verfijnde mix uit van klassieke Chinese elementen en eigentijds design. Denk aan imposante tempelleeuwen op sokkels en antieke ornamenten, gecombineerd met een moderne twist.
De jury is lovend over Bar Bù: "Met zijn internationale uitstraling en perfecte uitvoering is Bar Bù een waardevolle aanwinst en de terechte winnaar in deze categorie."
In de categorie Best Dine & Drink Concept >125 guests is 1NUL8 Basement in Rotterdam bekroond als winnaar. Horecaondernemers Fabian Loveriks en Floris van der Sluis openden deze moderne cocktailbar en restaurant in september vorig jaar in Rotterdam Centrum. Het voormalige restaurant Vandal werd volledig getransformeerd tot een moderne cocktailbar en restaurant.
Het interieur, ontworpen door Dennis Koeslag, is geïnspireerd op het omliggende water. Dit komt tot uiting in de groen-grijs-beige kleurstelling en het tapijt dat de golvende beweging van water weerspiegelt. Een blikvanger in de ruimte is de grote 3D-geprinte bar, eveneens voorzien van een golvend design. De muren zijn verrijkt met opvallende muurschilderingen, gemaakt door kunstenares Laura Hersée.
De jury is enthousiast: "De service was in één woord: waanzinnig! Ook het eten en de drankjes waren helemaal on point. Het totaalplaatje van deze zaak klopt als een bus."
In de categorie Best New Restobar is Café Kiem in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. René Cogenbach en Co Kossmann zijn de eigenaren van Café Kiem en staan samen in de keuken.
Café Kiem straalt een warme, huiselijke sfeer uit en biedt dagelijks een wisselend menu, aangevuld met een uitgebreide wijnkaart die zowel traditionele als natuurwijnen omvat. Cogenbach en Kossmann, eerder bekend van Matroos en het Meisje, hebben ook het interieur persoonlijk vormgegeven. Ze lieten zich inspireren door de stijl van de jaren zestig en gaven deze een frisse, eigentijdse look.
De jury spreekt over een inspirerend voorbeeld binnen deze categorie: "Het is een intieme zaak die uitblinkt door zijn pure gerechten en huiselijke sfeer. Het geheel is een ode aan lokale en biologische producten, gecombineerd met een ingetogen, maar sfeervol interieur."
In de categorie Best New Entertainment Concept is Duke of Tokyo in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. Het is de derde en grootste locatie van karaokebar Duke of Tokyo. Eigenaren zijn Has Peters Sengers, Wessel Kruyt en Ben Warren. De jury: "Je zit in een compleet bedachte wereld, maar door het leuke personeel voelt het allemaal oprecht."
In Duke of Tokyo huren gasten samen met vrienden, collega’s of familie een karaoke-booth. Het horecaconcept heeft ook vestigingen in Amsterdam en Utrecht, maar die in Rotterdam is extra speciaal. Naast privé-karaokekamers en een bar zit hier namelijk ook een restaurant: Izakaya Duki. Op het menu staan klassieke, huisgemaakte gerechten zoals yakitori, takoyaki, sake clams, agedashi tofu en salmon tataki.
Naast de bovenstaande vier hotspots zijn ook twee vakmensen uit Rotterdam in de prijzen gevallen: horecaondernemer Robin Bravenboer en bartender Sebastian Cichowlas.
Robin Bravenboer, uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar, is een bekende naam in de Rotterdamse horeca en zet al sinds de jaren '90 de belevingshoreca op de kaart met onder meer de Baja Beach Club. Tegenwoordig is hij eigenaar van een indrukwekkend aantal zaken, waaronder Bar Bù, River Bar, Horse Center Pirouette, Restaurant Three, Golfcenter Seve, Café Van Eijck en Café Lebbink. De jury was vol lof en stelde: "Bravenboer heeft veel concepten, maar het gaat niet om de hoeveelheid. Het gaat om de kwaliteit. En die hebben ze."
Sebastian Cichowlas, die het cocktailprogramma verzorgt voor o.a. de Duke of Tokyo vestiging in Rotterdam, is Best Bartender 2024. De jury prees zijn kwaliteiten: "Zijn kalmte, creativiteit en vermogen om te vermaken, in combinatie met zijn technische vaardigheden en grondige begrip van het vak van bartender, maken hem een uitzonderlijke allround bartender en een echte uitblinker in de competitie."
Neem eens een bezoekje bij een van bovenstaande horeca-zaken!