Op 15 juli opende Restobar Vista zijn deuren in Rotterdam. Het is het tweede restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden, die ook eigenaar zijn van het sterrenrestaurant Vista in Willemstad. In dit nieuwe restaurant geniet je van culinaire hoogstandjes én een uniek uitzicht.
Gastvrouw Ingrid en chef Henrie van der Heijden werkten eerder samen in topzaken, voordat zij van 2011 tot 2016 hun eigen toprestaurant ’t Raadhuis in Heinenoord runden. Ze groeiden er uit hun jasje en openden in 2016 restaurant Vista in Willemstad, dat in december 2017 onderscheiden werd met een Michelinster. In 2020 behaalde Henrie de titel van SVH Meesterkok. Dat klinkt veelbelovend!
De nieuwe zaak wordt gerund door chef Kimmo Geus en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn. Henrie van der Heijden: “Kimmo is al langere tijd mijn souschef in Willemstad en werkte eerder als souschef bij topzaken als Meliefste in Wolphaartsdijk, Perceel in Capelle aan den IJssel en Parkheuvel in Rotterdam. Ook onze dochter Nikki heeft haar sporen liggen in Vista Willemstad en zij en Kimmo gaan onze Rotterdamse zaak volgens onze filosofie runnen. Maître-sommelier is Pieter van Hoof, hij heeft veel ervaring bij toprestaurants in de regio Eindhoven en Rotterdam. Onze basis blijft in Willemstad, maar de eerste maanden zijn we vrijwel dagelijks in Rotterdam om de zaak mee op te bouwen.”
Vista staat voor een weids uitzicht over het water, voor gastvrijheid en culinair genieten op hoog niveau, en voor vrijheid. En dat weidse uitzicht over het water zit wel goed. Restobar Vista is namelijk gelegen op de begane grond van gebouw De Rotterdam, op de Wilhelminapier in de Rotterdamse Kop van Zuid. Je kijkt hier dus over het water van de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.
Het concept van Vista is dat van een restobar: verwacht een à-la-cartekaart met hoogwaardige hapjes en gerechten in een ongedwongen sfeer, met een focus op goede wijnen. Dat Vista ook voor vrijheid staat, blijkt ook uit de kaart. In plaats van een vast meergangenmenu, ligt de focus op de à la carte-kaart. Daarop staan gerechten als carpaccio, vongole met groene curry, langoustines à la plancha, op de graat gebakken Noordzeetong, ribeye met bearnaisesaus, tournedos en Vista-klassiekers zoals linguine met hoeve-ei en truffel en de Vista-oester. De prijzen van de voorgerechten variëren van € 15 tot € 26 en de hoofdgerechten van € 22,50 tot € 55 voor de Noordzeetong. Verder is er een kaart met onderscheidende bites en een lunchmenu van drie gangen voor € 49,50.
Voor het interieurontwerp is gekozen voor Jeroen Smeele van SMEELE Design. Hij ontwierp een zacht, licht en stijlvol interieur met de tinten blauw en roze in de hoofdrol en waarin het blauw verwijst naar het water. Ingrid van der Heijden: “Het water komt terug in de blauwtinten van de wandbekleding en de stoffering van de stoelen. De halfronde banken zijn bekleed met zachtroze stoffering en verder komen beide tinten subtiel op tafel terug in waterglazen en sideplates en meer prominent in diverse accessoires. Eyecatchers zijn de bijzondere langwerpige witte hanglampen in de vorm van spindels, de bloemboeketten en het meubel waarop we de kazen presenteren.
Zittend aan de eetbar kijk je direct de open keuken in, waardoor de bar ook een chef’s table is. Voor private dining is het achterste deel van het restaurant geschikt, hier is plaats voor maximaal 20 personen. We zijn ook heel blij met het terras; hier kun je al tafelend genieten van een van de mooiste uitzichten over het water en Rotterdam.”
De wijnkaart van Vista biedt meer dan 300 wijnen, voornamelijk uit Europa, maar ook uit Zuid-Afrika en Noord-Amerika. Ingrid van der Heijden: “De wijnkaart weerspiegelt onze eigen smaak en bevat onder meer wat oudere jaargangen Bourgognewijnen. Verder besteden we veel aandacht aan cocktails, zowel met als zonder alcohol.”
Restobar Vista is geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner. Wanneer ga jij langs?