Rolph’s Deli op de Kop van Zuid is getransformeerd van ontbijtzaak naar een sfeervolle, moderne Franse bistro. Op woensdag 23 oktober heropende de zaak met de nieuwe naam Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant.
Ondernemers en levenspartners Chantal de Raaf en Rolph Hensens voerden op dezelfde locatie sinds 2018 al hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli. Daarnaast waren zij vanaf 2014 eigenaar van toprestaurant HMB in Rotterdam, dat ze in de zomer van 2024 verkochten. De meeste Rotterdammers weten Rolph's Deli wel te vinden, maar voor wie het even kwijt is: het restaurant is gevestigd aan de Otto Reuchlinweg 974 op de Wilhelminapier.
De afgelopen weken is de zaak getransformeerd naar een warme, intieme bistro in art-deco-sfeer. Hier komen gezelligheid, Franse culinaire verfijning en Rotterdamse gastvrijheid samen. Eyecatchers zijn de vloer in het opvallende geometrische patroon en de bronstinten die terugkomen in de wandbekleding, stoffering van stoelen en banken, lampen en details van de tafels.
Chantal de Raaf: “Het geeft de zaak een intieme sfeer. En als we ’s avonds de tafels voorzien van linnen en indekken met servies en een sfeervol lampje, dan wordt het nog meer cosy. Door de kleinschaligheid en omdat we er in principe ’s avonds allebei zijn, kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en onze gasten een unieke eetervaring geven. Dat is ook wat we sinds de opening op 23 oktober van onze gasten horen en daar zijn we heel blij mee.”
Had jij favoriete gerechten bij Rolph's Deli? Geen zorgen, want de vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten zijn gebleven. Het is juist aangevuld met een toegankelijke dinermogelijkheid onder de naam Le Petit Restaurant. Vanaf 17.30 uur kunnen gasten genieten van een Franse bistrokeuken met gerechten gemaakt met verse hoogwaardige ingrediënten.
Rolph Hensens: “Hier koken we op een ander niveau dan in HMB. Ik noem het ‘bistro-plus’ gerechten met pure, eerlijke en smaakvolle ingrediënten. Onze keuken is verfijnd, zonder ingewikkeld te zijn. Maar ook een tikkeltje eigenwijs, want dat past helemaal bij ons én bij Rotterdam.”
Op de regelmatig wisselende à la carte (avond)kaart van Le Petit Restaurant worden moderne bistrogerechten als rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado en ceviche van hamachi afgewisseld met meer traditionele gerechten als salade niçoise, steak tartare, oesters, carpaccio, entrecote, sliptong en gevogelte met zuurkool. Daarnaast zijn ook bistroklassiekers als uiensoep en boeuf bourguignon op de kaart te vinden. Voorgerechten doen ongeveer tussen de €10 en €22, hoofdgerechten tussen de €20 en €40 en desserts rond de €13.
De liefde van Chantal en Rolph voor goede wijnen wordt weerspiegeld in hun wijnkaart. Die bevat grotendeels Europese wijnen, met de nadruk op Frankrijk en Italië. Vinoloog Chantal de Raaf: ”Er is een ruim aanbod wijnen onder de € 50 en wie een topwijn wil drinken kan ook goed uit de voeten. Er zijn veel wijnen per glas verkrijgbaar en met behulp van het Coravin-systeem kunnen we ook duurdere wijnen per glas aanbieden. Eigenwijs als we zijn, serveren we champagne niet in flûtes, maar in coupes. Verder maken we veel werk van cocktails en mocktails, die we zowel overdag als ’s avonds aanbieden.”
Ga jij binnenkort dineren bij Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant? De zaak is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag voor ontbijt, lunch, koffie en cocktails van 09.00 tot 15.30 uur. Le Petit Restaurant is open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur voor diner.